PUBLICERAD 2023-10-09

Qstar blir nationell återförsäljare av Neste ReNew

Återförsäljare
Neste
ReNew

Neste lanserar sitt sortiment av mer hållbara smörjmedel under namnet Neste ReNew™, på den svenska marknaden. Qstar blir den första återförsäljaren av Nestes nya smörjmedel i Sverige.

Vid framställningen av Neste ReNew smörjmedel, förnybara* eller re-raffinerade basoljor och tillsatser av hög kvalitet har använts för att delvis ersätta konventionella komponenter av råolja. Tack vare detta kan användarna av produkterna gå mot att minska sitt beroende av råolja genom att enkelt byta till Neste ReNew smörjmedel som en del av deras resa mot att ställa om. Att byta till dessa mer hållbara smörjmedel är enkelt eftersom Neste ReNew sortimentet är en så kallad drop-in lösning, vilket innebär att produkterna från Neste ReNew kan ersätta motsvarande produkt av de högpresterande smörjmedel som används idag utan att man påverkar prestationen från motorer eller maskiner.

“Med våra förnybara och cirkulära lösningar vill Neste hjälpa sina kunder att minska deras utsläpp av växthusgaser med åtminstone 20 miljoner ton årligen fram till 2030. Det känns väldigt roligt att våra Neste ReNew smörjoljor nu kommer finnas tillgängliga för svenska kunder och kan komplettera vårt erbjudande av mer hållbara alternativ. Vi ser varmt fram emot att fortsätta samarbeta med Qstar i Sverige”, berättar Joni Pihlström, som ansvarar för försäljningen av Nestes smörjoljor.

Qstar är en rikstäckande återförsäljare av bränsle, smörjmedel, kemikalier och pellets. Företagets kunder är verksamma inom flera olika sektorer och branscher och Qstar vill hjälpa dem på resan att ställa om för framtiden. För Qstars kunder är bränsle och smörjmedel viktiga redskap som de använder i sin verksamhet.

“Att kunna erbjuda våra kunder ett mer hållbart alternativ till konventionella, fossilbaserade smörjmedel känns som ett naturligt nästa steg på den omställningresa som vi bistår dem med. Vi har sedan flera år tillbaka levererat Neste MY Förnybar Diesel™, ett HVO100-bränsle, som en av de största återförsäljarna på den svenska marknaden. Att fortsätta utveckla samarbetet med Neste framöver ser vi som något positivt och glädjande”, säger Patrik Magnfält, produktspecialist på Qstar.

Neste erbjuder idag utöver Neste ReNew produkterna ett brett sortiment av smörjmedel till försäljning på den svenska marknaden. Smörjmedel förbättrar prestandan och energieffektiviteten för motorer och hydraulik, och Nestes produkter är särskilt utvecklade för vårt nordiska klimat och fungerar även vid krävande förhållanden. Erbjudandet utökas nu med sortimentet av Neste ReNew smörjoljor, bland dessa ingår högklassiga motoroljor för bensin- och dieselmotorer samt hybridmotorer, universalolja för traktorer och hydrauloljor för jordbruk, arbetsmaskiner och övrig hydraulik.

*) I de produkter som producerats delvis med förnybara basoljor är andelen av förnybart ursprung minst 60 procent för basoljor, vilket innebär att innehållet i slutprodukten är knappt 50 procent förnybart.

Neste är världens ledande tillverkare av förnybart flygbränsle och förnybar diesel. Genom sina lösningar strävar Neste efter att hjälpa sina kunder att minska deras utsläpp av växthusgaser med minst 20 miljoner ton årligen till 2030. 

Läs mer: neste.se Fråga oss

Har du fler frågor kring Neste ReNew eller något helt annat? Kontakta oss, vi guidar dig gärna!Tanka Kunskap

Få koll på vad som händer i branschen, lär dig mer om drivmedel och få råd och tips kring hållbarhet, säkerhet och mycket annat. Här samlar vi nyheter och kunskap du kan behöva i vardagen.

Det här känns som början på något fantastiskt!

Skriv ett par rader om ditt ärende och fyll i mail eller telefonnummer, så hör vi av oss så fort vi kan. Självklart kan du ringa oss istället, om det passar dig bättre!